VRNAŽA

630 vezova

ABC

20 milijuna kn

CESTE

450 milijuna kn

DINARA

proglašena parkom prirode

TVRĐAVA SV. NIKOLE

upisana na UNESCO listu kulturne baštine

DOVRŠENO.

Izgradili smo komunalnu luku Vrnaža, sa 630 vezova i riješili dugogodišnji problem lokalnog stanovništva. Nastavit ćemo graditi mirne luke i sidrišta diljem naše županije.

U svrhu razvoja, s 20 milijuna kuna europskih sredstava izgradili smo poslovni centar ABC. Našim poduzetnicima je na raspolaganju visokokvalitetna poduzetnička infrastruktura i tehnologija kakve do sada u ovom dijelu Hrvatske nije bilo.

Tvrđavu sv. Nikole upisali smo na UNESCO-vu listu kulturne baštine. Zaštitili smo je i stavili u funkciju za posjetitelje. Nastavit ćemo čuvati našu baštinu kako bi i budući naraštaji mogli u njoj mirno uživati.

Dinara je proglašena parkom prirode. Zaštitili smo 63.000 hektara područja s preko 1000 biljnih i 20 endemskih životinjskih vrsta.

Kako bismo omogućili razvoj i konkurentnost malih i srednjih prerađivačkih poduzeća, uspostavili smo Obradni centar za metal i plastiku Šibensko-kninske županije.

Djeci s teškoćama osigurali smo pomoćnike u nastavi kao i školsku prehranu djeci u riziku od siromaštva.

Izgradili smo zgradu dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije u šibenskoj i kninskoj bolnici. Unaprjeđenje zdravstvene usluge i zaštite za sve građane, i dalje će biti naš prioritet.

Na sanaciju pomorskog dobra izvan luka zbog šteta nastalih uslijed izvanrednih događaja, u svim našim priobalnim gradovima i općinama, uložili smo 8,6 milijuna kuna.

Izgradnju i održavanje pomorsko-građevinskih objekata lučkog područja, u svim našim priobalnim gradovima i općinama, sufinancirali smo s gotovo 15 milijuna kuna.

Razvili smo selektivni oblik turizma; formirali kulturne rute i označili lokalitete, uredili pristupni put prema arheološkom parku Velika Mrdakovica, označili cikloturističke rute i izgradili Cikloturistički vidikovac s odmorištem iznad Vrela Cetine, hidrološkog spomenika prirode.

U protekle četiri godine u održavanje i izgradnju županijskih i državnih cesta na području Šibensko-kninske županije uloženo je 450 milijuna kuna. Ceste nas povezuju; nastavit ćemo ulagati u postojeće i graditi nove.

Kupili smo uređaj za PCR testiranje kako bi naši građani dobili rezultat testa na COVID 19 isti dan.

U šibenskoj bolnici nabavljen je uređaj za magnetnu rezonancu te  ostala suvremena medicinska i nemedicinska oprema

5,5 milijuna kuna je uloženo u izgradnju i opremanje bolničke ljekarne u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije

Prvi smo u Hrvatskoj donijeli Obalni plan, koji osvojio je glavnu nagradu za prilagodbu klimatskim promjenama na Mediteranu, a prostornim planom Žutsko-sitske otočne skupine omogućili smo održivi razvoj ovog jedinstvenog krajobraza

Poljoprivreda

Razvoj poljoprivrede i ispunjavanje svih potencijala naše bogate Zagore visoko su nam na listi prioriteta. Nastavljamo podržavati naše poljoprivrednike jamčeći im partnerstvo i stabilnost.

  • Iz Programa potpore u poljoprivredi na području ŠKŽ u proteklom mandatu (2017.- 2021.) osigurano je gotovo 9 milijuna kuna
  • Obogatili smo stočni fond u županiji,
  • Radimo i nadalje na brendiranju proizvoda, od  pršuta i janjetine, do sira i meda
  • „Dalmatinska panceta“ i „Dalmatinska pečenica“  dva su nova hrvatska proizvoda zaštićenog naziva u EU
  • Pokrenuli smo projekt Taste Šibenik Knin County kako bismo od naše županije stvorili prepoznatljivu vinsku i gastro destinaciju